Latviski / English

The project was implemented as a part of charity campaign “Saulainas dienas” - initiative of newspaper “Diena”. The house is designed to serve as a temporary residence place for parents whose child is treated at the hospital and who also receive psychological asisstance. Beside the hostel type bedrooms there is also a common living room, a kitchen and a loundry. The project draws public attention and at the same time serves as a pattern of preservation of wooden heritage being the first renovated wooden building within the territory of a hospital.

 

More…

Gallery / Map
Renovation of a wooden house

Riga, Vienības gatve 45, building nr. 5

Architects: Zaiga Gaile, Andra Šmite, Ingmārs Atavs

Participated: Zane Dzintara, Agnese Sirmā,

Ineta Solzemniece-Saleniece

Client: „Bērnu slimnīcas fonds”

 

 

Project: 2007

Construction: 2009 - 2011

Total area: 412 square metres