Latviski / English

Klīveru ielas 3 gruntsgabalā 1912. gadā uzcelts dzeltenu ķieģelu mūra šķūnis – noliktava.1937. gadā šķūnis ir pārbūvēts par divstāvīgu galdnieku darbnīcu pēc arhitekta A.Bormaņa projekta. Ēkai ir izbūvēti logi un ierīkots otrais stāvs ar kāpnēm celtnes austrumu galā. 

1997. gadā ēka ir pārplānota par biroja ēku pēc inženiera V.Ķuzes projekta. Šinī periodā celtnes greznā ķieģeļu fasāde ir apmesta. Visas gadsimta sākuma industriālās ķieģeļu arhitektūras detaļas ir pārklātas ar biezu javas kārtu. Šai krīzes laika pārbūves  periodā celtnē koka logi nomainīti ar plastmasas logiem, vairākas ailas ir aizmūrētas, pie fasādes piekārti vēdināšanas agregāti. Ēkas pagalma daļas piebūve šai laikā ir nojaukta. No tās saglabājušies tikai divi ugunsmūri, kas pagalmu atdala no blakus gruntīm. 

 

Pārbūves projekta tēls ir MĀKONIS, kas nosēdies uz vecās noliktavas jumta. Tas atspoguļo jauno tehnoloģiju ienākšanu mūsu dzīvē un vēsturiskajā apbūvē, kas šai Klīversalas kvartālā ir samērā vienmuļa un neizteiksmīga. 

Vairāk…

Galerija / Novietne
Biroju ēkas pārbūves projekts
Rīga, Klīveru iela 3
Arhitekti: Zaiga Gaile, Filips Pitens
Pasūtītājs: AS “Māris Gailis”
Projekts: 2015 -